Evropsko prvenstvo gluhih v tenisu, Portorož 2016

Športna zveza gluhih Slovenije (ŠZGS) je imela v ponedeljek, 16. novembra v prostorih Remisens Premium Hotel Metropol v Portorožu delovni sestanek s partnerji v športnem projektu »Evropsko prvenstvo gluhih v tenisu Portorož 2016«.

Sestanka so se udeležili s strani ŠZGS predsednik Robert Žlajpah, podpredsednica Sabina Hmelina, sekretar Anton Petrič, v imenu Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije pa sekretar Matjaž Juhart. V imenu slovenskega dela hotelske verige Remisens, ki bo nudila namestitvene storitve udeležencem evropskega prvenstva gluhih v tenisu, je sestanku prisostvoval Ronald Kvarantan, vodja prodaje, s strani podjetja Športni turizem Portorož d.o.o., ki bo s teniškimi igrišči vstopil v projekt kot tehnični partner, je bila predstavnica Tjaša Plevel.

Namen sestanka je bil dogovor o namestitvi udeležencev športnega dogodka, organizaciji prevozov z bližnjih letališč v Portorož, pripravi programa poteka prvenstva z logističnimi aktivnostmi. V terminu od 1. junija, ko pričakujemo zgodnje prihode nekaterih teniških reprezentanc, do 12. junija 2016, ko bodo tenisači zapustili Portorož, bodo tekmovali na devetih peščenih igriščih Športno-rekreacijskega centra Marina Portorož. Pričakuje se udeležba gluhih in naglušnih tenisačev s spremstvom iz petnajstih držav Evrope. Vzporedno s tem prvenstvom bo v drugi polovici termina tudi evropsko mladinsko prvenstvo, ki bo tokrat drugo. Prvo mladinsko prvenstvo je bilo leta 2012 v Koblenzu v Nemčiji.

ŠZGS je na EDSO kongresu v turškem letovišču Antalya leta 2014 kandidirala za organizacijo tega športnega dogodka in v dvoboju z Madžarsko športno zvezo gluhih, ki je tudi kandidirala z Budimpešto, jo z večinskim glasovanjem prisotnih delegatov pridobila.