Drevova bronasta v smuku

Prvi tekmovalni dan svetovnega prvenstva gluhih v smučanju bo zapisan v zgodovino alpskega smučanja z zlatimi črkami. Anja Drev je z osvojitvijo bronaste medalje prinesla Sloveniji prvo medaljo s svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v članski kategoriji. Zmagala je Rusinja Elena Yakovishina, s časom 1:10, 85, druga je bila Čehinja Tereza Kmochova.

Proga je bila precej zahtevna, tekmovalke so dosegale visoko hitrost, precej natančnosti pa sta na progi zahtevala kar dva skoka. Bili smo priča tudi hudemu padcu, Avstrijka Brunnbauerjeva je po skoku padla in zdrsela vse do varnostne ograje, a jo, k sreči, odnesla brez poškodb.

Drevova je po tekmi povedala: “Vreme je bilo super, podlaga izjemno hitra. Bila sem kar za 2 sekundi hitrejša kot na treningu. Tako da je bilo na določenih odsekih prav nevarno. Jaz sem uživala, ker obožujem hitrost. Dosegla sem tretje mesto, kar me zelo veseli, čeprav vem, da sem zmožna rezultat tudi izboljšati”.

V moški konkurenci je bil najhitrejši Philip Steiner, aktualni olimpijski prvak, drugi je bil Francoz Sarremejane Nicolas, tretji pa Avstrijec Kaefer Lukas.

Jutri bo Anja nastopila v superveleslalomu, ki bo na sporedu ob 9. uri.

Program Anje Drev na SP v Innerkremsu:

14.3. superveleslalom (9.00)
15.3. superkombinacija (10.00/12.00)
17.3. veleslalom (10.00/12.00)
18.3. slalom (10.00/12.00)

Podobni prispevki