Drevova peta v veleslalomu

Anji Drev danes štartna številka 3 ni prinesla stopničk

Drevova na štartu

V sklepnem delu svetovnega prvenstva gluhih v alpskem smučanju v Innerkremsu tekmovalce čakata še preizkušnji v tehničnih disciplinah, veleslalomu in slalomu. Drevova je bila danes peta.

Današnja veleslalomska tekma je minila v sončnem vremenu in precej visokih temperaturah, kar se je dobro poznalo predvsem v drugem teku, ko so tekmovalke težje dosegale veliko hitrost, saj je bil sneg že precej mehek. Anja Drev je bila peta po prvem teku, in čeprav je v drugem teku štartala precej odločno in odvozila brez večjih napak, je bila vseeno prepočasna za naskok na prva tri mesta in tako osvojila končno peto mesto. Danes se je zmage veselila Čehinja Tereza Kmochova, druga je bila Rusinja Elena Yakovishina, tretja pa domačinka Melissa Koeck.

Pri moških je bil najhitrejši Francoz Nicolas Sarremejane, drugi je bil Švicar Philipom Steinerjem, tretji Japonec Kitajo Daichi.

Drevova ima že dve medalji

Drevova je na tem svetovnem prvenstvu do zdaj usvojila že dve bronasti medalji, eno v smuku in drugo v super kombinaciji.

V soboto zadnja priložnost za tri medalje

V soboto 18.3. bo imela Drevova v slalomski preizkušnji priložnost za še ene stopničke. Prvi tek se začne ob 10h. Dve uri kasneje bo na sporedu še drugi tek.