Državno prvenstvo gluhih v badmintonu

Peto državno prvenstvo gluhih v badmintonu je potekalo v Novi Gorici. Organizatorja tekmovanja Društvo gluhih in naglušnih Severne Primorske in Športna zveza gluhih Slovenije sta registrirala 14 tekmovalcev iz šestih lokalnih društev gluhih in naglušnih.

Prvenstvo je postreglo z velikim presenečenjem, saj je bil po dolgih letih odvzet prestol večkratnih državnih prvakov Mihi Jakofčiču, ki sicer letos ni tekmoval in trikratni državni prvakinji Karmen Medved.

V ženskem finalu je domačinka Manca Peroci izkoristila prednost domačega terena in ugnala trikratno državno prvakinjo Karmen Medved (MDGN Slovenske Konjice). Boj je bil napet in borben, končal pa se je v korist Perocijeve, ki je z rezultatom 2:1 v nizih 21:15,17:21,21:15 slavila zmago in postala nova državna prvakinja. Za tretje mesto sta se pomerili Celjanka Sabina Radovanovič in Kranjčanka Polona Kopina, dvoboj se je končal 2:0 v nizih 21:16,21:10 in tretjega mesta se je veselila Radovanovičeva.

V moškem finalu sta se pomerila Mariborčan Robert Debevec in Klemen Žnidar iz Ljubljane. V prvem nizu sta bila izenačena, s 26:24 ga je dobil Debevec. Prepričljivo boljši je bil nato še v drugem nizu (21:14) in osvojil naslov državnega prvaka.  V bitki za tretje mesto sta se pomerila domačina Tomi Strel in Uroš Prinčič, slednji ga je premagal z 2:1 (14:21, 19:21, 19:21) in dobil bronasto medaljo.

Rezultati, moški:

1.mesto Robert Debevec, DGN Podravja Maribor

2.mesto Klemen Žnidar, DGN Ljubljana

3.mesto Uroš Prinčič, DGN Severne Primorske

Ženske:

1.mesto Manca Peroci, DGN Severne Primorske

2.mesto Karmen Medved, MDGN občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče

3.mesto Sabina Radovanovič, DGN Celje

Uradni rezultati DP gluhih v badmintonu 2017