Državno prvenstvo gluhih v bowlingu 2015-posamično in dvojice

IMG_0877

Društvo gluhih in naglušnih pomurja iz Murske Sobote je v soboto, 14. marca 2015 v Maximus Centru organiziralo državno prvenstvo gluhih v bowlingu v kategoriji posamično in dvojice. Prvenstva se je udeležilo 47 bowling igralk in igralcev iz devetih društev gluhih in naglušnih Slovenije. Maximus bowling center ima 12 stez, zato so bili tekmovalci razdeljeni v dve skupini, po dva tekmovalca na vsako stezo.

Ker bodo rezultati s tega tekmovanja šteli za izbor kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu gluhih v bowlingu avgusta letos v Bologni, je trener Nenad Bezjak, ki bo vodil priprave kandidatov za svetovno prvenstvo, predhodno določil mazanje bowling stez po oljnem vzorcu mednarodne bowling zveze in sicer WTBA Seul, dolžine 39 čevljev (feet).

Na tekmovanju so se pričakovano izkazali igralke in igralci bowlinga, ki imajo večletne izkušnje. V kategoriji posamično je presenetil Ignac Jakopina iz DGN Pomurja, ki bi lahko z malo več sreče posegel v boj za medalje. Pri ženskih dvojicah se je domači par Emilija Pocak-Darinka Györköš  iz ozadja prebil do zlate medalje. Sabina Hmelina (MDGN Slovenske Konjice) pa je bila nesporna favoritka in hkrati tudi zmagovalka posameznicah, medtem, ko je pri moških zmagal Mladen Veršič (MDG Ljubljana). Naslov prvaka pri moških dvojicah je osvojil dvojec Robert Debevec-Bedrija Črešnik iz DGN Podravja Maribor.

Rezultati:

Moški-dvojice
Ženske-dvojice
Moški-posamično
Ženske-posamično

Podobni prispevki