Državno prvenstvo gluhih v košarki 2016

Naslov državnih prvakov med gluhimi v košarki je osvojila ekipa Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče!

Državno prvenstvo gluhih v košarki je potekalo v soboto, 19. marca 2016. Organizator državnega prvenstva Mestno društvo gluhih Ljubljana je v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije organiziralo prvenstvo v športni dvorani gimnazije Bežigrad. Pomerilo se je pet ekip, in sicer MDG Ljubljana, MDGN Velenje, MDGN Slovenske Konjice, DGN Severne Primorske in Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana.

Ekipe so bile razdeljene v dve skupini, in sicer v skupini A in B, prvo in drugo uvrščeni ekipi v vsaki skupini sta se uvrstili v nadaljevalni del tekmovanja, v polfinale in finale.

Rezultati polfinalnih obračunov:

MDGN Slovenske Konjice : MDGN Velenje 39 : 17

DGN Severne Primorske : MDG Ljubljana 36 : 31

 Za 3. in 4. mesto

MDGN Velenje : MDG Ljubljana 10 : 32

 Finale:

Finale je bil po pričakovanjih izjemno borben, čutiti je bilo trud tekmovalcev in srčno željo po zmagi. Rezultat je bil skozi ves čas izjemno izenačen. Na koncu pa je morala ekipa DGN Severne Primorske priznati premoč MDGN Slovenske Konjice, ki so osvojili naslov državnih prvakov, z rezultatom 34:30.

Kočni vrstni red:

  1. mesto MDGN Slovenske Konjice
  2. mesto DGN Severne Primorske
  3. mesto Mestno društvo gluhih Ljubljana
  4. mesto MDGN Velenje
  5. mesto Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana

Pripravljamo reportažo iz državnega prvenstva, zato vas vabimo, da nas spremljate!