DP gluhih v orientacijskem teku, 2014

V soboto, 7.6.2014, je v organizaciji Društva gluhih in naglušnih Krško potekalo državno prvenstvo gluhih v orientacijskem teku.

Tudi letošnje prvenstvo je bilo dobra priložnost, da so tekmovalci preizkusili svojo kondicijo in zmožnost orientacije v povsem novem okolju, tekmovanje je namreč potekalo po gozdovih Volčje Banove domačine v Artičah.

Kar 35 tekmovalcev se je zvrstilo na v naprej pripravljenem poligonu. Tekači so prišli z različnih koncev Slovenije, vsi pa so zasledovali en cilj, kako najhitreje osvojiti zahtevno progo, ki ne zahteva samo hitrega teka, ampak predvsem dobro orientacijo in načrtovanje poti.

Orientacisti so imeli tudi tokrat jasna navodila, v čim krajšem možnem času so morali le s pomočjo karte in kompasa preteči ali prehoditi svojo pot. Ta je bila v naravi označena s kontrolnimi točkami, oranžno-belimi zastavicami. Vrstni red točk je bil vnaprej določen, med kontrolnimi točkami pa si je vsak lahko sam izbiral pot. Na stojalih na kontrolnih točkah je bil poleg zastavice luknjač, s katerim so si tekmovalci preluknjali svoj kontrolni karton, in s tem potrdi svojo navzočnost na kontrolni točki. Že ena sama zgrešena ovira tekmovalcu prepreči osvojitev dobrega rezultata.

Prvakinja iz kategorije 36 – 40 let je bila nad svojim dobrim rezultatom vidno presenečena, povedala nam je, da tako dobrega rezultata res ni pričakovala. Ena tekmovalka je bila na tekmovanju diskvalificirana, zaradi netočnega izpolnjevanja pravil tekmovanja.

Tehnični delegat Robert Žlajpah je izrazil zadovoljstvo nad organizacijo in potekom prvenstva, saj je vse potekalo brez zapletov.

REZULTATI:

Ženske 50+:
1. Marjana Rejec ; DGN Severne Primorske
2. Dragica Bracič; DGN Pomurja MS
3. Irena Marinko ; MDGN Slovenske Konjice

ženske 36-49:
1. Lojzka Meglič; DGN Auris Kranj
2. Meta Benčina; DGN Severne Primorske
3. Olga Ahačič; DGN Auris Kranj

ženske 21-36:
1. Daša Peperko; DGN Celje
2. Deja Peperko; DGN Celje
3. Nina Jeranko; MDGN Slovenske Konjice

Moški 50+:
1. Pavel Rejec; DGN Severne Primorske
2. Martin Vršnik; DGN Velenje
3. Brane Kulovic; AURIS Kranj

moški 36-49:
1. Vladan Vukajlović; DGN Severne Primorske
2. Dominik Mohorko; DGN Podravja Maribor
3. Simon Špan; DGN Celje

moški 21-36:
1. Mihael Falež; DGN Podravja MB
2. Franc Jeranko; MDGN Slovenske Konjice
3. Alen Fajfar ; DGN Podravja MB

celotna lista rezultatov

Podobni prispevki