Državno prvenstvo gluhih v ribolovu, 2014

Vsako društvo, ki se je prijavilo na državno prvenstvo v športnem ribolovu, je lahko prijavilo največ pet ribičev oziroma eno ekipo s tremi ribiči in obenem z največ dvema ribičema v kategorij posamezno. Tekmovanje se je odvilo po pravilih Ribiške zveze Slovenije. Po jutranjem žrebanju so se ribiči tekmovalci razvrstili v sektorje A, B in C. V vsakem sektorju je enajst ribolovnih mest, kamor so bili ribiči izžrebani.

Pred pričetkom državnega prvenstva je prisotne pozdravil podžupan Občine Dobrovnik Bojan Gavrič in v imenu župana Marjana Kardinarja vsem tekmovalcem zaželel dober ulov. Petnajst minut pred pričetkom tekmovanja so ribiči lahko metali ribiško krmo, in ob pol deseti uri se je začelo tekmovanje. Na razpolago so imeli štiri ure tekmovanja. Vreme ni bilo naklonjeno ribičem, saj je pihal močan severnik, ki je vzvalovil površino Bukovniškega jezera in tako ohladil vodo, da so se ribe umaknile v globine. Vmes pa je sonce za kratek čas sramežljivo posijalo in nekoliko pogrelo premražene ribiče.

Ob pol dveh popoldne se je končalo tekmovanje. Sodniki so pri vseh sodelujočih ribičih tehtali ulov. Na osnovi rezultatov tehtanja so sodniki sestavili listo najboljših ekip in posameznikov. Najboljša ekipa prvenstva je bila iz MDGN Velenje, na drugo mesto pa se je uvrstila ribiška ekipa iz DGN Pomurja Murska Sobota. Tretjo mesto je osvojila ekipa ribičev iz MDGN Slovenske Konjice. Pri posameznikih je naslov državnega prvaka osvojil ribič društva DGN Pomurja Murska Sobota, 24-letni Gregor Balažič z ulovom 5,3 kg rib. Sledil mu je Alojz Govedič iz MDGN Slovenske Konjice s 4,45 kg težkim ulovom, za njim kot tretji je bil Anton Klepec iz DGN Ljubljana z 4,08 kg. Na podelitvi medalj in pokalov je najboljše ribiče pozdravil direktor Zavoda za okolje in turizem Dobrovnik, Daniel Bot.

Nekaj utrinkov s tekmovanja v fotogaleriji.

Podobni prispevki