Državno prvenstvo gluhih v balinanju-posamezno

Nalagam predvajalnik ...

Zbor vseh tekmovalcev je bil na balinišču BŠK Modri val v Kopru, kjer se je opravil žreb za moške in ženske. Ker je bilo v moški konkurenci kar 24 prijav, so tekmovalce razdelili v dve skupini- ena skupina je bila razporejena na balinišče v Pobegih, kjer so odigrali kvalifikacijske kroge, druga pa na balinišču BŠK Modri val v Kopru. Finalne tekme so bile odigrane v Kopru. Najboljši v moški konkurenci so bili: 1. Svenšek Alojz (DGN LJ), 2. Filipič Andrej (DGN AURIS KR), 3. Debeljak Janez (DGN LJ).

V ženski konkurenci je bilo prijavljenih 10 tekmovalk. Tekme so bile odigrane na balinišču Markovec. Najboljše v ženski konkurenci so bile: 1. Brumen Antonija (DGN LJ), 2. Vincek Ivanka (DGN KP), 3. Juhart Marica (MDG LJ).

DP je potekalo brez zapletov, ob lepem vremenu in v pravem športnem vzdušju. Prvenstvo so sodili licencirani sodniki Boris Pahor (Pobegi), Klavdij Bržan (Koper), Marjan Benčič (Markovec). Tehnični delegat ŠZGS je bil Damjan Šebjan.

Rezultati so na tej povezavi.