Državno prvenstvo gluhih v bowlingu 2017-posamezno in dvojice

Društvo gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota je v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije organiziralo državno prvenstvo gluhih v bowlingu v kategoriji posamezno in dvojice, ki je bilo v soboto, 11. marca v bowling centru Maximus na obrobju mesta Murska Sobota. Na to prvenstvo se je prijavilo 46 tekmovalk in tekmovalcev iz sedmih društev gluhih in naglušnih Slovenije, a na dan tekmovanja jih je bilo le 42, štirje so udeležbo odpovedali zaradi bolezni in neodložljivih delovnih obveznosti.

Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah na desetih bowling stezah, ker je bila dvanajsta steza v okvari in zato tudi enajsta steza ni bila v uporabi. Prva skupina, ki so jo sestavljale moške dvojice, se je kmalu po začetku tekmovanja soočala z tehničnimi motnjami podajalnega sistema na nekaterih stezah, zaradi katerih se potem na monitorjih ni prikazovalo pravih številk. Zaradi ponavljajočih motenj in nenehnih intervencij osebja bowling centra je dvojica iz DGN Celje, ki je igrala na deveti in deseti stezi,  obupala in po tretji igri odstopila od nadaljevanja tekmovanja. Ostale dvojice so imele nekaj težav na nekaterih stezah, a so odigrale vseh šest iger.

Podobna situacija je bila tudi v drugi skupini, ampak je bilo še znosno, vendar se je tekmovanje zavleklo do 17. ure, tri ure dlje kot je bilo predvideno. Organizator ni imel vpliva na tehnične napake in jih v celoti tudi ni mogel preprečiti. Tekmovalke in tekmovalci so z igranjem v dvojicah dosegli rezultate, ki so potem veljali tudi za kategorijo posamezno. Po končanem tekmovanju so razglasili najboljše dvojice in posameznike:

Ženske-dvojice:

1.  Valerija Škof, Sanja Debevec DGN Podravja Maribor
2.  Daša Peperko, Deja Peperko DGN Celje
3.  Teodora Strel, Manca Peroci DGN Severne Primorske

Moški-dvojice:

1.  Robert Debevec, Aleš Škof DGN Podravja Maribor
2.  Mladen Veršič, Franjo Halič MDG Ljubljana
3.  Janez Slatinšek, Ivan Vačovnik DGN Ljubljana

Ženske-posamezno:

1.  Sanja Debevec DGN Podravja Maribor
2.  Valerija Škof DGN Podravja Maribor
3.  Daša Peperko DGN Celje

Moški-posamezno:

1.  Aleš Škof DGN Podravja Maribor
2.  Branimir Srdan MDG Ljubljana
3.  Robert Rogel DGN Celje

Rezultati-posamezno

Rezultati-dvojice