Državno prvenstvo gluhih v šahu 2019

Z državnim prvenstvom gluhih v šahu se je začela sezona državnih prvenstev gluhih v letu 2019 po koledarju Športne zveze gluhih Slovenije. Državno prvenstvo gluhih v šahu, ki je bilo v soboto, 16. februarja 2019 v prostorih Šahovske zveze Slovenije na Bravničarjevi 13 v Ljubljani, je izvedlo Mestno društvo gluhih Ljubljana. Prvenstva se je udeležilo 8 društev gluhih in naglušnih Slovenije z 28 igralci šaha.

Šahovsko prvenstvo je potekalo v dveh delih-ekipno in posamično. V ekipnem delu je šest društev tekmovalo v petih krogih, vsako društvo z vsako. Šahisti ekip so v dvobojih z drugo ekipo tekmovali na štirih deskah. V posamičnem delu so šahisti, jih je bilo 22, odigrali partije v sedmih krogih po švicarskem sistemu.  Za regularnost tekmovanja in sojenje je bil odgovoren sodnik Šahovske zveze Slovenije g. Marko Ribičič. Ribičič je svoje delo opravil korektno in v zadovoljstvo tekmovalcev.

Ekipno:

1. DGN Celje