Dva dneva, tri tekme, treningi in priprave v Ankari zaključene

Dva dneva, tri tekme, treningi in priprave v Ankari zaključene

Če odštejemo petkov večerni prihod v Ankaro in nedeljski jutranji odhod nazaj v Slovenijo, so reprezentanti v dveh dnevih opravili veliko intenzivnega dela. Po daljših »suhih« treningih brez žoge (kondicijske priprave, fitnes, …) so bile priprave slovenskih igralcev v Turčiji tudi prvi stik igralcev z žogo po daljšem času. Tudi prva tekma in prve praktične kombinacije na igrišču. Prva priložnost za oba trenerja, da ocenita stanje ekipe po Evropskem prvenstvu gluhih v Konyi, kjer je Slovenija drugič osvojila evropski prestol.

Najpomembnejša je bila prva tekma

Prva tekma je vedno med najpomembnejšimi. Tekma, ki prebije led, dvigne samozavest in vlije prve občutke v ekipo. Na prvi tekmi je bil prisoten tudi predsednik Turške športne zveze gluhih. V znak zahvale za vabilo in gostovanje na pripravah ter za toplo gostoljublje, mu je predsednik ŠZG Robert Žlajpah izročil dres slovenske reprezentance, katerega je z veseljem sprejel. Predsednik si je tekmo tudi do konca ogledal in izrekel čestitke.

IMG_9462 IMG_9465 IMG_9469

Predsednika Športnih zvez gluhih Slovenije in Turčije, z darilom Slovenije

Ker je šlo za prijateljske tekme, rezultat ni bil v ospredju. V ospredju je bilo poenotenje ekipe, stik z žogo, uvajanje novih kombinacij in predvsem spoznavanje novih igralcev v razširjenem krogu kandidatov za Olimpijado gluhih. Vsekakor pa je bilo začutiti pritisk in veliko željo turške reprezentance premagati Slovenijo-evropske prvake. Za ta namen so izbrali tudi posebno novejšo dvorano, prišlo je tudi nekaj gledalcev. V napeti in na trenutke tudi kar grobi igri je prevladovala modrost in izkušnje dolgoletnih izkušenih igralcev Slovenije. Slovenija je premagala Turčijo. Kot rečeno, sama zmaga ni bila cilj, je pa bila pomembna za dvig samozavesti in predvsem da utrdijo svoj položaj pred izzivalci. Ostale tekme so bile predvsem za uvajanje novih igralcev, spoznavanja novih kombinacij in priložnost, da vsi igralci pokažejo svoje znanje. Na drugi prijateljski tekmi so imeli priložnost predvsem »mlajši« igralci, na tretji tekmi pa je bilo že začutiti obrise »stare evropske prvake Slovence«, ki bodo zagotovo z Miho Zupanom na olimpijadi gluhih, krojili vrh svetovne košarke.

IMG_9523 IMG_9558 IMG_9644 IMG_9651 IMG_9656 IMG_9663 IMG_9675 IMG_9677 IMG_9681

Utrinki iz tekem Slovenske reprezentance gluhih z reprezentanco Turčije

Igralci Slovenske reprezentance: Šebjan Damjan, Starc Domen, Orešnik Jan, Rankovič Peter, Perič Aco, Jakofčič Miha, Lukić Saša, Makuc Matic, Žabot Luka, Mrša Šime, Letonja Sašo, Javornik Klemen. Trener Križan Izidor. Pomočnik trenerja: Tanasič Bogdan. Miha Zupan je bil prisoten na tekmah kot gledalec, saj je imel v okviru svojega matičnega kluba treninge in obveznosti. Tudi njegova žena Maja z otrokoma je bila redna obiskovalka treningov in tekem ter zvesta navijačica slovenske ekipe.

Pripravil

Matjaž Juhart

Podobni prispevki