Prvi tekmovalni dan

Velik organizacijski dogodek se je za Slovenijo začel zelo dobro. Vse organizacijsko-logistične zadeve so stekle brez večjih težav. Nekajmesečne priprave so se obrestovale pri tekočem delu in vstopu v prva tekmovanja.

Marino Kegl zmagal v prvem krogu EP. Tekmovalca iz Anglije Lewis Fletcher je premagal v dveh setih. V druge kolu, ki bo v ponedeljek 6.junija, se bo pomeril z aktualnim svetovnim prvakom Egorjem Panyushkinom iz Rusije. Po tekmi je Marino Kegl izjavil: »Danes sem dobro igral. Ni bilo tako težko. Popraviti moram servis. V ponedeljek me čaka drugo kolo s svetovnim prvakom.«
Danes so začele s tekmovanji tudi ženske v posameznih dvobojih. Nedelja pa je posvečena tekmam v parih, v ponedeljek 6.junija pa so že četrtfinalni dvoboji v moških in ženskah kategorijah posamezno.
Vabimo vas v ponedeljek 6.junija 2016 v Portorož, na četrtfinalne dvoboje moških in žensk posamezno, ter pridite navijati za našega najboljšega slovenskega igralca Marino Kegla. Tekme se začnejo v dopoldanskem času.