V četrtem krogu EP gluhih v košarki zmaga Slovenije proti Veliki Britaniji

Nalagam predvajalnik ...

Na evropskem prvenstvu gluhih v košarki v turškem mestu Konya so bile danes odigrane tekme četrtega kroga. Ob 16. uri je slovenska košarkarska reprezentanca pod vodstvom trenerja Križana odigrala tekmo proti Veliki Britaniji, ki je novo ime v evropski košarki gluhih.

Tekmo je začela v postavi: Damjan Šebjan, Miha Jakofčič, Luka Žabot, Klemen Javornik in Peter Ranković. Britanci so takoj udarili z vso močjo, z trdo obrambo so odrivali Slovence izpod koša. V napadu so Britanci prodirali do koša prek krila in v treh minutah naredili delni izid 6 : 0. Trener Križan je po minuti odmora spremenil taktiko in Rankovića postavil pod koš, Javornika in Jakofčiča napotil v napade prek kril. Sprememba je obrestovala, prvo četrtino je Slovenija zaključila z 13:9. V tretji minuti druge četrtine je v igro vstopil Saša Lukić in z njegovimi meti z razdalje je Slovenija vzpostavila kontrolo nad Britanci. Žabot je z hitrimi premiki v smeri koša izsiljeval napake Britancev in s tem proste mete. Jakofčič pa je naredil štiri uspešne prodore po levi. Polčas je bil 41 : 22 za slovenske reprezentante.

V drugem polčasu je bil prevladovalo strelsko razpoloženje Lukića, Jakofčiča, Makuc in Javornika. Britanci so skušali z umazanimi prijemi ustavljati Lukića, bilo je nekaj ostrih besed med njim in Britanci, a jih je sodnik pomiril z opozorilom na tehnično napako. Igra se je nadaljevala z visokim tempom slovenskih reprezentantov, ki so že na britanski polovici igrišča ustavljali njihove napade in jim kradli žoge. Rezultat med zadnjima dvema četrtinama je bil 68 : 31. V zadnji četrtini je trener zahteval, da v teh desetih minutah morajo doseči stotico, kar so njegovi igralci to

Podobni prispevki