Kongres Mednarodnega komiteja za šport gluhih

Nalagam predvajalnik ...

24. julija se je v Sofiji začel dvodnevni kongres Mednarodnega komiteja za šport gluhih. Slovenijo na njem zastopata predsednik in sekretar Športne zveze gluhih Slovenije, Robert Žlajpah in Tone Petrič.

Uvodna razprava kongresa je tekla o poskusih izenačitve Deaflympics s paraolimpijskimi igrami. Delegati so bili obveščeni tudi o uradnem začetku letošnjih 22. poletnih Deaflympics. Slovesna otvoritev bo potekala 26. julija, ob 18h, v športni areni Armeec. Po besedah organizatorjev naj bila skromna, celo brez mimohoda vseh športnikov, ampak naj bi zastavo nosila največ po dva predstavnika iz vsake države. Naslednje Deaflympics pa se bodo čez štiri leta odvijale v Turčiji.

Jutri bodo delegati volili novo vodstvo Mednarodnega komiteja za šport gluhih. Izbirali bodo med tremi kandidati, aktualnim predsednikom Crowleyem, Rusom Rukhledevom in Američanom Barishom.

Več informacij lahko pridobite z ogledom videa, kjer bo izjavo o današnjem dogajanju na kongresu podal predsednik Športne zveze gluhih Slovenije, Robert Žlajpah.

Podobni prispevki