Košarkarska reprezentanca gluhih premagala Ilirijo

Košarkarska reprezentanca gluhih je na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo premagala ekipo Ilirije z rezultatom 85:80.

Trener Igor Cesar je bil po tekmi zadovoljen s predstavo svoje vrste. Slovenijo bodo na evropskem prvenstvu v gršem Solunu zastopali Robert Vlah, Lazar Tanasijević, Damjan Šebjan, Sašo Lukić, Jan Orešnik, Domen Starc, Aleksandar Perić, Luka Žabot, Miha Jakofčič, Matic Makuc in kapetan Miha Zupan.

Med 24.junijem in 3. julijem bo na tokratnem evropskem prvenstvu igralo 10 reprezentanc. Hrvaška in Španija sta odpovedali svoj nastop. Slovenci bodo igrali v skupini A, kjer se bodo pomerili z Litvo, Ukrajino, Izraelom in Italijo.

V petek, 24. junija, jih čaka prva tekma. Nasproti jim bo stal Izrael. Nato pa se bodo 26. junija pomerili z Italijani, dan zatem z Litvo, 28. junija pa jih čaka obračun z Ukrajino.

Aktualni evropski prvaki si verjetno najbolj želijo uvrstitve med šest najboljših evropskih reprezentanc, saj bi si tako zagotovili nastop na olimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto v Turčiji.

Spremljajte in navijajte za naše junake tudi preko Spletne TV!

S prijateljske tekme pripravljamo tudi video reportažo, zato vas vabimo, da nas spremljate!