Mednarodni turnir štirih držav na Slovaškem

V soboto, 5. decembra 2015, je Športna zveza gluhih Slovaške organizirala mednarodni turnir v futsalu gluhih. Na tem turnirju so se pomerile štiri reprezentance: Madžarska, Češka, Slovenija in Slovaška kot gostiteljica. Celodnevni športni dogodek se je odvijal v športni dvorani Šukany blizu mesta Nove Zamky.

Slovensko reprezentanco so zastopali Gabrijel Kravanja, Boban Vucetić, Dragiša Dvorančič, Zlatko Grujić-Polič, Marko Šmid, Klemen Javornik, Matjaž Žnidar. Novinci so bili Robert Debevec, Matic Makuc in Jan Orešnik. Trener reprezentance je bil Aleš Škof, predstavnica Športne zveze gluhih Slovenije pa Sabina Hmelina.

Na prvi tekmi se je Slovenija pomerila z Madžarsko. Prišlo je do remija z rezultatom 0:0. V drugi tekmi je bila Slovaška boljša od Slovenije z rezultatom 7:2. Gola za slovensko reprezentanco sta dala Zlatko Grujić-Polič in Matjaž Žnidar.

V prvem polčasu tretje oziroma zadnje tekme Češke s Slovenijo je Češka vodila z 2:1, v drugem polčasu so Čehi dali štiri gole, zato je Slovenija izgubila s 6:1. Na zadnji tekmi je prvič za slovensko reprezentanco gol zabil Jan Orešnik.

Vrstni red:
1. Češka
2. Madžarska
3. Slovaška
4. Slovenija

Najboljši strelec: Milan Novotny (Češka)
Najboljši igralec: Robert Zelnicky (Slovaška)
Najboljši vratar: Dalibor Jedlička (Češka)