Miha Zupan na poti na Svetovno prvenstvo v košarki

Miha Zupan, svetovni športnik leta gluhih 2010, je ponovno dokazal svojo kvaliteto in talent. Kljub gluhoti je član slovenske reprezentance v košarki, ki bo nastopila na Svetovnem prvenstvu v Španiji. Gre za svetovni fenomen, saj ne vemo za primer, da bi gluh športnik v košarki tekmoval na svetovnem ali evropskem prvenstvu, z izjemo slovenskega košarkarja Miha Zupana. Miha Zupana smo ujeli na treningu pred prvo pripravljalno tekmo pred Svetovnim prvenstvom v košarki, ki se bo odvijalo od 30. avgusta 2014 dalje. Na prvi pripravljalni tekmi je Slovenija igrala proti Kanadi ter zabeležila prvo zmago. Miha  Zupan je dosegel 9 točk. Miho Zupana bomo spremljali, ga bodrili, spodbujali ter vas bomo sproti  seznanjali o njegovih dosežkih.

Miha Zupan vabi vse gluhe in naglušne prijatelje in ljubitelje košarke, da si v živo ogledate tekmo med Slovenijo in Gruzijo, ki bo v petek 25.7.2014 ob 20. uri v Murski Soboti ter tekmo med Slovenijo in Ukrajino, ki bo v soboto 26.7.2014 v Rogaški Slatini. Slovenska reprezentanca se bo v času priprav udeležila Stankovičevega pokala 2014 na Kitajskem, ki bo od 31.7. do 4.8.2014, nato se bo udeležila turnirja v Litvi, Slovensko reprezentanco pa si bomo lahko ponovno ogledali v Sloveniji in sicer:

Ljubljana (Stožice), 21.8.2014, ob 20. uri v tekmi Slovenija:Iran

Ljubljana (Stožice), 22.8.2014, ob 20. uri v tekmi Slovenija:Brazilija

Ljubljana (Stožice), 23.8.2014, ob 20. uri v tekmi Slovenija:Litva

Več informacij o programu priprav pripravljalnih tekem in o junakih Slovenske reprezentance si lahko ogledate tudi na spletnih straneh Košarkarske Zveze Slovenije.

Navijajmo za Slovenijo! Navijajmo za Miha Zupana!