Miha Zupan – najboljši gluhi športnik na svetu v letu 2010

Športna zveza gluhih Slovenije sporoča veselo novico, da je naš gluhi košarkar Miha Zupan, ki igra v ruskem košarkarskem klubu Spartak iz St. Petersburga, prejel sklep Mednarodnega komiteja za šport gluhih – Deaflympics, da je proglašen za najboljšega gluhega športnika leta 2010 na svetu.

Mednarodni komite za šport gluhih je prejel številne nominacije za najboljšega gluhega športnika za leto 2010, izmed katerih je izbral pet finalistov. Komisija mu je z elektronskim glasovanjem dodelila največ točk (60).
Komisijo so prepričale njegove predstave v letu 2010 na svetovnem košarkarskem prvenstvu v Turčiji, ki so bile izjemne. Čestitajo mu tudi za igranje v ruski profesionalni ligi v St. Petersburgu in uspešno igranje v evropskem klubskem tekmovanju ULEB.

Svečana podelitev priznanja športnika leta 2010 bo izročena med 16. In 19. februarjem 2011 v Visokih Tatrah na Slovaškem, kjer bodo potekale Zimske olimpijske igre gluhih.

Svoj sklep zaključujejo z čestitko in ponosom, za njegove izjemne predstave in njegovo čudovito vlogo gluhega športnika na svetu.

Sklep Mednarodnega komiteja za šport gluhih

Podobni prispevki