Najboljših odbojkarjev na mivki ni ustavil niti dež

V Kostanjevici na Krki je 25.avgusta potekalo državno prvenstvo gluhih v odbojki na mivki. Tudi letos sta bila med moškimi najboljša Uroš Prinčič in Tomi Strel iz DGN Severne Primorske. V ženski konkurenci sta se zlata razveselili  Daša Peperko in Maja Kuzma iz celjskega društva.

V skupini A in B je tekmovalo sedem moških ekip. Zmagovalci in drugouvrščeni pari iz obeh skupin so nadaljevali tekmovanje v polfinalnem in finalnem obračunu. Ker so tekmovali le štirje ženski pari, so ženske igrale po sistemu vsaka ekipa z vsako.

Tekmovanje je potekalo v izjemno močnem deževju. Kljub temu se je organizator, Posavsko društvo, odločil, da spelje tekmovanje. Aktualna državna prvaka Tomi Strel in Uroš Prinčič iz DGN Severne Primorske sta se v finalu pomerila z bratoma Markom in Jurijem Šmidom iz DGN Celje. Obe ekipi sta  prikazali dobro odbojkarsko igro in v napetem dvoboju z 2:0 v nizih (21:18 in 23:21) sta  Novogoričana postala državna prvaka. Pri ženskah sta bili absolutni zmagovalki Daša Peperko in Maja Kuzma, saj sta dobili vse tekme in se okitili z novim naslovom državnih prvakinj.

Rezultati-moški:
1. mesto: Uroš Prinčič in Tomi Strel (DGN Severne Primorske A)
2. mesto: Marko Šmid in Jurij Šmid (DGN Celje A)

3.mesto: Klemen Javornik in Jelenko Banovič (DGN Celje B)

Rezultati-ženske:
1. mesto: Daša Peperko in Maja Kuzma (DGN Celje)
2. mesto: Valerija Škof in Jelena Bolšedonova ( DGN Podravja Maribor)
3. mesto: Natalija Javornik in Marta Vavpetič (MDGN Velenje)