Napeto tekmovanje na Državnem prvenstvu gluhih v odbojki

Celjanke so državne prvakinje v odbojki. Med moškimi najboljši Ljubljančani.

Organizatorja tekmovanja Društvo gluhih in naglušnih Koroške in Športna zveza gluhih Slovenije sta minuli vikend speljala prvenstvo v Športni hiši Radlje ob Dravi. Sojenje so prevzeli trije licencirani sodniki iz Odbojkarske zveze Slovenije.

V moški konkurenci je tekmovalo pet ekip, pomerili so se vsaka ekipa z vsako. Tekmovanje je bilo športno, tekmovalci so se borili za vsako točko. Ekipe so napredovale po dveh osvojenih nizih, medtem ko sta ekipi DGN Ljubljana in DGN Severna Primorska, odigrali tri nize.  DGN Ljubljana je osvojila naslov državnega prvaka.

Rezultati, moški:

1.mesto DGN Ljubljana 11 točk

2.mesto DGN Severne Primorske 10 točk

3.mesto DGN Koper 6 točk

4.mesto DGN Celje 2 točki

5.mesto MDGN Velenje 1 točka

Ženskih ekip je bilo šest, pomerile so se v skupini A in B. Tekmovanje je potekalo po sistemu »vsak z vsakim«. Najboljši dve ekipi iz vsake skupine, pa sta se uvrstili v polfinale in finale. V ženskem finalu smo gledali zanimivo tekmo, kjer sta se pomerili društvi MDG Ljubljana in DGN Celje. V prvem nizu so bolje začele Celjanke. Ob dobri igri, servisu, podajanju in blokih so vodile s 25:22. V drugem nizu so Ljubljančanke začele bolj samozavestno napadati in povedle s 25:21. Ker je vsaka ekipa osvojila po en niz, je sledil tretji, odločilni niz. V zelo izenačenem boju in enakovredni tekmi, je proti koncu ekipa DGN Celje strla upor MDG Ljubljana. Tretji niz so dobile z rezultatom 16 proti 14 in osvojile naslov državnih prvakinj po šestih letih.

Rezultati, ženske:

1.mesto DGN Celje

2.mesto MDG Ljubljana

3.mesto DGN Podravja Maribor

4.mesto MDGN Velenje

5.mesto DGN Severne Primorske

6.mesto DGN Ljubljana

Podobni prispevki