Seja Predsedstva Športne zveze gluhih Slovenije 2017

Športna zveza gluhih Slovenije je imela v soboto, 25. novembra 2017 redno sejo Predsedstva ŠZGS, ki je bila v veliki dvorani DGN Ljubljana. Seje se je udeležilo dvanajst predstavnikov društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Predsedstvo ŠZGS je obravnavalo poročila izvedenih državnih prvenstev v letošnjem letu ter poročila z mednarodnih tekmovanj kot sta svetovno prvenstvo v alpskem smučanju gluhih v Innerkremsu in Deaflympics Samsun 2017. Na svetovnem prvenstvu je smučarka Anja Drev osvojila dve bronasti medalji v smuku in superkombinaciji. Na Deaflympicsu Samsun 2017 je tenisač Marino Kegl osvojil četrto mesto in kot prvi gluhi športnik v Sloveniji pridobil kategorizacijo športnika svetovnega razreda. Atlet Tadej Enci je v teku na 400 metrov uspel prebiti v polfinale, več pa ni zmogel zaradi izjemno močne konkurence. Košarkarji so osvojili šesto mesto.

Za leto 2018 so člani Predsedstva ŠZGS potrdili koledar državnih prvenstev gluhih z izbranimi izvajalci-lokalnimi društvi gluhih in naglušnih v različnih športnih panogah. Potrdili so tudi program mednarodnih reprezentančnih tekmovanj v letu 2018.

Ob zaključku seje so potrdili izbor najboljših športnikov leta 2017, ki bodo razglašeni na prednovoletnem srečanju Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije v četrtek, 7. decembra 2017.

Foto: Sabina Hmelina