Panyushkin zmagovalec turnirja Slovenia Deaf tennis Open

POKAL POTUJE V RUSIJO

Egor Panyuskhin, 21. letni Rus, 10. uvrščeni na svetovni teniški lestvici gluhih, je s silovitimi napadi in odličnimi servisi v finalu mednarodnega teniškega turnirja gluhih Portorož 2015 s 7:5, 5:3 premagal prvega nosilca turnirja Matheja Gaborja iz Madžarske, dobitnika zlate olimpijske medalje na Deaflymics Sofia 2013.

Rezultati              Uradna lestvica turnirja

NOVELLI PREMAGAL ROJAKA LAURENTA

V napeti igri za tretje mesto je 8. uvrščeni na svetovni lestvici gluhih tenisačev Vincent Novelli (Francija) premagal rojaka Mikaela Laurenta. Novelli je dobil že prvi set z 6:2, nato je v drugem setu sledil preobrat, Laurent ga je dobil s 3:6, odločilni, tretji set pa je z boljšim servisom, sproščenostjo in z izkoriščanjem napak nasprotnika znova dobil Novelli s 6:3. Glede na to, da se točke s tega mednarodnega teniškega turnirja štejejo za svetovno lestvico gluhih tenisačev, so pričakovane spremembe uvrstitev.

 

 

NEPOSREDNI PRENOS TEKME ZA 3. MESTO S PRIČETKOM PREDVIDOMA OB 11.30 

V polfinalu sta zmagala Madžar Mathe Gabor proti Francozu Vincentu Novelliju (6:4, 6:1) in presenetljivo Rus Egor Panyushkin proti prvo uvrščenemu na svetovni teniški lestvici gluhih Mikaelu Laurentu, Francija, z rezultatom 7:5, 6:1.

V neposrednem prenosu spremljajte tekmovanje za tretje mesto, za katerega se bosta potegovala Francoza.

 

The third place playoff LIVE

Mathe Gabor, Hungary, eliminated Vincent Novelli, France (6:4, 6:1) in semi-finals, and, surprisingly, Egor Panyushkin, Russia, defeated the highest ranked World deaf tennis player Mikael Laurent, France (7:5, 6:1).

OBČINA PIRAN PODPIRA TENIŠKI TURNIR GLUHIH

Župan Občine Piran Peter Bossman je pozdravil predstavnika Evropske športne zveze gluhih (EDSO), ki sta v Portorož prišla preverit organizacijske sposobnosti in primernost prizorišča za izvedbo evropskega teniškega prvenstva gluhih, ki bo potekalo prihodnje leto od 4. do 11. junija 2016. Župan je Športni zvezi gluhih Slovenije dal zagotovila, da bo Občina Piran podprla to pomembno teniško tekmovanje.

Povezava: