SLOVENSKA FUTSAL REPREZENTANCA GLUHIH OSVOJILA 2. MESTO NA TURNIRJU V PRAGI

Ob 80-letnici delovanja Češke športne zveze gluhih se je slovenska futsal reprezentanca gluhih udeležila mednarodnega reprezentančnega turnirja v futsalu v Pragi. Na tem turnirju so se pomerile štiri reprezentance: Madžarska, Slovaška, Slovenija in Češka kot gostiteljica.

Na prvi tekmi se je Slovenija pomerila proti Madžarski in zmagala z rezultatom 4:3. Za naše so zadeli: Mustafa Buljubašič in Dragiša Dvorančić po en gol ter Marko Šmid, ki je zadel dva gola.

V drugi tekmi je bila Češka boljša od Slovenije z rezultatom 6:3. Zadela sta: Marko Šmid (2) in Mustafa Buljubašić (1).

Na zadnji tekmi pa je Slovenija premagala Slovaško z 5:2 s tremi goli Marka Šmidi, po en gol sta prispevala Mustafa Buljubašić in Zlatko Grujić-Polič.
Za slovensko reprezentanco so nastopili: Boban Vučetić, Žiga Bedenik, Silvo Čeh, Dragiša Dvorančić, Marko Šmid, Mustafa Buljubašić, Matjaž Žnidar, Zlatko Grujić-Polič, Eldion Vojvoda in Damir Selimović. Kot trener reprezentance je bil Aleš Škof, Sabina Hmelina je bila kot predstavnica Športne zveze gluhih Slovenije.

Vrstni red:
1. Češka
2. Slovenija
3. Slovaška
4. Madžarska

Najboljši strelec: Marko Šmid (SLO)
Najboljši igralec: Milan Novotny (CZE)
Najboljši vratar: Boban Vučetić (SLO)