Športnik gluhih leta 2014

IMG_5894_1

Vsako leto Športna zveza gluhih Slovenije izbere najboljše športnico in najboljšega športnika gluhih ter najboljšo športno ekipo izmed gluhih športnikov, ki so tekmovali na uradnih tekmovanjih pod okriljem Mednarodnega komiteja za šport gluhih (ICSD) oziroma Evropske športne organizacije gluhih (EDSO) v letu 2014. Kriteriji za izbor športnikov so: rang tekmovanja, osvojeni rezultat in število tekmovalcev v konkurenci.

Predsedstvo ŠZGS je na redni seji dne 29. novembra 2014 potrdilo najboljše gluhe športnike v letu 2014:

Športnica leta 2014 – SABINA HMELINA:
za uspešen nastop na Evropskem prvenstvu gluhih v bowlingu na Dunaju (Avstrija) v konkurenci 74 tekmovalk;

Športnik leta 2014-MARINO KEGL:
za 2. mesto posamično in v dvojicah na Odprtem mladinskem pokalu Evrope v Hamburgu (Nemčija) in številne zmage na mednarodnih turnirjih.

Obenem je Marino Kegl pri Zvezi za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite proglašen za  perspektivnega športnika.

Ekipa leta 2014-kegljaška dvojica PEPERKO-KLEMEN:
za 2. mesto na Evropskem prvenstvu gluhih v kegljanju v Celju.

Svečana podelitev priznanj je potekala na prednovoletnem srečanju Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije v torek, 9. decembra. Priznanja je podeljeval predsednik ŠZGS Robert Žlajpah.

Za leto 2015 pa Športna zveza gluhih Slovenije želi vsem športnicam in športnikom veliko sreče, uspehov in dobrih rezultatov na različnih tekmovanj ter dobrega zdravja brez poškodb!