Anja Drev bronasta v superveleslalomu

Na drugem tekmovanju svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Nesselwangu, ko je bil na sporedu superveleslalom, je Anja Drev, ki bo šele julija letos dopolnila 16 let, osvojila bronasto medaljo med mladinkami, medtem ko je bila v članski konkurenci na šestem mestu, za mnogo starejšimi in izkušenimi tekmovalkami.

V članski katergoriji je zmagala Čehinja Tereza Kmochova pred Hrvatico Reo Hraski, medtem ko je tretje mesto osvojila Veronika Grygarova iz Češke. Anja je za zmagovalko zaostala 4 sekunde in 5 stotink ter pristala na zavidljivem šestem mestu.

V mladinski konkurenci je superveleslalom dobila Rea Hraski z rezultatom 01:07,15, pred Avstrijko Melisso Köck. Anja Drev pa je dosegla tretje mesto z časovno razliko 3 sekunde 69 stotink.

Z današnjim dnevom ima Anja že dve medalji, do konca svetovnega prvenstva bo tekmovala še v superkombinaciji, veleslalomu in slalomu. Tekma v superkombinaciji bo jutri, 27. februarja,  na sporedu ob 10. uri, ko bo vožnja v superveleslalomu in ob 17. uri v slalomu.

Rezultati-članice:

1. KMOCHOVA, Tereza 1990            CZE 01:06,79