Tadej Enci bronast na 400 m z osebnim rekordom

Torkov dan Tadeja Encija je začel s dobrimi občutki in s pomočjo trenerke Petre Poznič se je psihično pripravil za svoj nastop v finalu na 400 metrov. Odštevali smo ure, ko smo nestrpno čakali na popoldanski finale ob 17.20. uri. Uro in pol pred finalnim nastopom je Tadej začel s ogrevanjem na pomožnem stadionu.

Ko je na vrsto prišla finalna disciplina na 400 m, Tadej mirno odkorakal na 4. progo in odlično startal. Po začetnih metrih Tadeja sva s Petro stiskala pesti, Tadej je na vso moč pritekel v cilj in se vrgel čez ciljno črto. Tadejevo ime se je izpisalo na semaforju 3. mesto in veselje je bilo nepopisno. To je velika zmaga za njega, ker je prvič nastopil med smetano gluhih atletov. Poudariti je še treba, da si je pritekel še osebni rekord. Prvi dve mesti sta odšli v Ukrajino, zmagal je Dmitry Radenko, drugo mesto je osvojil Sergij Drach.

Po končani tekmi na 400 m je sledila razglasitev rezultata in podelitev medalj. Prvim trem uvrščenim je medalje podelil član izvršnega odbora EDSO Ota Pansky.

Danes čaka Tadeja kvalifikacijski nastop na 200 m, ki se bo začel ob 10. uri. V poznih popoldanskih urah pa bo polfinalni nastop za preboj v petkov finale. Njegov nastop si lahko ogledate v živo zgoraj.

Iskrene čestitke Tadeju za osvojeno bronasto medaljo.

Rezultati:
1. Dmitry Radenko (Ukrajina) 48.59 sekunde
2. Sergij Drach (Ukrajina) 49.29 sekunde
3. Tadej Enci (Slovenija) 49.32 sekunde – osebni rekord

Robert Žlajpah