Tadej Enci sedmi na svetovnem prvenstvu

Tadej Enci se je s trenerjem Gregorjem Doberškom vrnil iz svetovnega atletskega dvoranskega prvenstva v Estoniji. V teku na 400 metrov je osvojil 7. mesto. V kvalifikacijah je bil najhitrejši in se brez težav uvrstil v polfinalni tek. Tam pa se je za preboj v finale nešportno boril turški tekmovalec. Po tekmi je trener Gregor Doberšek protestiral pri glavnem sodniku in direktorju tekmovanja. Vendar nešportne poteze nista kaznovala z diskvalifikacijo. Zdaj so vse misli najhitrejšega gluhega Slovenca že usmerjene v evropsko atletsko prvenstvo gluhih.

Tadej trenira od ponedeljka do sobote po dve do tri ure na dan. Disciplina, v kateri tekmuje, od njega zahteva hitrost, eksplozivnost in vzdržljivost in je fizično zelo naporna.

Potem ko je lani od Atletske zveze Slovenije prejel startno lučko, je na tekmah med slišečimi dosegel dva vrhunska rezultata. Na državnem prvenstvu julija 2018 je bil v sprintu na 400 metrov tretji, v moški štafeti 4 x 400 metrov pa je osvojil ekipno zlato.

Kot se za zagrizena športnika spodobi, s trenerjem pogledujeta ne le v atletsko, ampak tudi v nogometno areno. Eden navija za Real Madrid, drugi za Barcelono. In dan po tekmi med tema dvema moštvoma, tako imenovanem el clasicu, Tadej običajno trenira sam; za vsak primer in da se strasti še malo pomirijo.