Tenisaču Marinu Keglu kljub srčni borbi ni uspelo

Marino Kegl je žal končal svetovno prvenstvo gluhih v tenisu. Zapisal je, da je po dobrih dveh urah srčne borbe  v drugem krogu moral stisniti roko drugemu najboljšemu gluhemu igralcu na svetu, Mikaelu Laurentu iz Francije. Izgubil je pri rezultatu 2:6, 4:6.

Zmanjkalo mu je predvsem izkušenj. V ključnih situacijah, ko se je tekma lomila, je Mikael odreagiral boljše. Če bo tako igral še naprej, bo sigurno igral v finalu. S svojo igro je Marino zadovoljen, napreduje in se trudi. Upam, da bo Mikael njegov nasprotnik drugo leto v Portorožu, ko bo evropsko prvenstvo gluhih v tenisu.

Športna zveza gluhih mu izreka čestitke za njegovo igro in borbenost na svetovnem prvenstvu gluhih v tenisu in še naprej ga bo podpirala na njegovi športni poti.

Mikael Laurent bo danes v tretjem krogu igral proti Američanu Danielu Hangsteferju, 13. igralcu s svetovne teniške lestvice gluhih. Zmagovalec portoroškega turnirja Egor Panyushkin pa bo igral proti Reikiju Kajishiti iz Japonske.