V ligi prvakov v futsalu gluhih že drugič zapored slavili Izraelci

Od 2. do 6. januarja je v Stuttgartu potekala šesta liga prvakov v futsalu gluhih (DCL). Na to tekmovanje se uvrstijo le najboljše ekipe iz različnih evropskih držav. Tekmovalo je dvajset moških ekip iz dvanajstih držav in enajst ženskih ekip iz osmih držav.

Pri moških sta se v finale prebili izraelska ekipa Dolphins Ashdod, ki so lanskoletni prvaki lige prvakov, in italijanska ekipa Real e non solo. V prvem polčasu sta bili izenačeni z rezultatom 2:2, v drugem pa so Dolphins Ashdod prevzeli igro in na koncu slavili z rezultatom 5:2. V borbi za tretje mesto sta se pomerila italijanska ekipa G.S.C.S. Potenza in španski klub C.D. Castellon Asorcas. Zmagali so Italijani z rezultatom 9:3.

V ženskem finalu je ekipa G.T.S.V. Essen premagala Doncaster D.F.C. z rezultatom 3:1. Tretje mesto so osvojile domačinke iz Stuttgarta, ki so premagale lanskoletne prvakinje M.K.S.N. Mazowsze iz Varšave z rezultatom 6:2.

Naslednja liga prvakov bo prihodnje leto v Viveganu blizu Milana.