Evropsko prvenstvo gluhih v tenisu – napovednik

Portorož bo med 4. in 13. junijem gostil najboljše gluhe igralce tenisa iz Evrope in Izraela. Na tekmovanju bo nastopil tudi naš Marino Kegl.

Za tekmovanje v kategoriji moški posamično je prijavljenih 29 tekmovalcev. Marino Kegl nam je povedal, da je med njimi 20 nasprotnikov, ki so v širšem krogu za medalje in, da ne pričakuje lahke zmage proti komur koli.

Na evropsko prvenstvo se pripravljam že skoraj eno leto. Veliko delam na taktiki, kondiciji in psihi. Vsak dan imam dva treninga. Zjutraj igram tenis v klubu, popoldne pa imam ali teniško taktični ali kondicijski ali pa mentalni trening. Ob vikendih igram turnirje s slišečimi, v Avstriji pa igram tudi v ligi za slišeči klub“, je povedal naš najboljši gluhi teniški igralec, ki za državo predstavlja velike upe na prvenstvu, a o uvrstitvi ne želi ugibati.

Športna zveza gluhih Slovenije je dobila prijave 60 tekmovalcev iz 15 držav. Ti se bodo pomerili posamično, v dvojicah in mešanih parih. Za naslov evropskega mladinskega prvaka pa se bodo prvič pomerili tudi mladinci.

Evropsko prvenstvo lahko spremljate v Portorožu ali iz udobja domačega naslonjača na www.gluhi.si/tennis!

Vsak dan bomo poročali o dogajanju na prvenstvu, zato vas vabimo, da nas spremljate!

Pripravljamo tudi prenose V ŽIVO.