Razstava Marko Modic: Peti element, za gluhe in naglušne

Ox Gulf, 1997 ©Marko Modic

Vabimo vas na razstavo v organizaciji Galerije Jakopič tudi za gluhe in naglušne.

MARKO MODIC: PETI ELEMENT
Pregledna fotografska razstava
24. 2.–26. 4. 2015
Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana

Marka Modica v slovenskem prostoru poznamo kot enega najbolj umetniško usmerjenih fotografov. Njegovi ustvarjalni začetki so bili povezani z dolgimi potovanji po svetu in ekstremnimi športnimi podvigi. Svojo pot v fotografiji je v osemdesetih in devetdesetih letih podčrtoval s performansi ter vse do danes tudi z likovnim in besednim izražanjem. Ustvarjal in razstavljal je tako doma kot po svetu, pri uglednih založbah so izšle njegove fotomonografije, ki se jim zdaj pridružuje tudi pregledni katalog razstave v Galeriji Jakopič.

Pregledna fotografska razstava Peti element pomeni konceptualni kuratorski izbor iz obsežnega opusa treh desetletij ustvarjanja Marka Modica. Štirje sklopi fotografij so umeščeni v cikle štirih elementov brez ozira na kronologijo njihovega nastanka, znotraj njih pa kroži neoprijemljivi in vseprisotni peti element, predvsem v pojavni obliki fotomontaže.

Vabljeni na javni vodstvi po razstavi Peti element, prilagojeni za gluhe in naglušne obiskovalce. Vodstvi sta na sporedu dve nedelji, 8. 3. in 12. 4., ob 16.30 v Galeriji Jakopič.
Vodstvi bo spremljal tolmač za znakovni jezik.

Več informacij o razstavi Peti element najdete na www.mgml.si/galerija-jakopic.