Prisluhnimo tišini

Urednica oddaje Prisluhnimo tišini je mag. Tina Grošelj.

Prisluhnimo tišini je edina televizijska oddaja prilagojena potrebam oseb z okvaro sluha in je dostopna celotni slovenski javnosti, ki ima zagotovljen dostop do prvega programa TV SLO. Vse informacije so posredovane z znakovnim jezikom in podnaslovljene. Tako lahko naš program spremljajo tudi gluhi, ki popolnoma nič ne slišijo in takšni, ki imajo nekaj ostankov sluha, pravimo pa jim naglušni.

Oddaja nastaja v koprodukciji med TV SLO in Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije. Na sporedu je že 35 let.

Spremljate nas lahko  vsako drugo in četrto nedeljo v mesecu skozi vse leto na TV SLO 1, ob predvidoma 10:30. uri. Prav tako tudi julija in avgusta, ko za vas pripravimo ponovitev najboljših štirih oddaj iz pretekle sezone. V enem letu pripravimo 20 oddaj. Sodimo v izobraževalni program in kulturno-umetniško uredništvo.

SPOT 1

Vzgoja otrok

Vrhunski gluhi športniki

Meritve gledanosti kažejo, da si vsako oddajo Prisluhnimo tišini v povprečju ogleda vedno več gledalcev. Gledanost povečuje tudi našo odgovornost pri njenem snovanju. Z obravnavanimi temami se zavzemamo da izobražujemo, informiramo in osveščamo slovensko javnost o področju okvar sluha, življenju in delu gluhih, naglušnih ter gluhoslepih državljanov. Poudarek je tudi na preventivi, zaščiti sluha in spodbujanju dobrih praks za doseganje enakih možnosti za populacijo z okvaro sluha.

Comp 1 (0-00-24-12)1Comp 1 (0-00-24-12)4Comp 1 (0-00-24-12)3

Oddaja Prisluhnimo tišini je marca 2014 zaživela v novi vizualni podobi.

Arhiv oddaj Prisluhnimo tišini vam je na voljo na spletnem portalu RTV – Dostopno.si ali preko RTV4D.

logo_rtv4d_high logo

© 2014 Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije. Vse pravice pridržane.