Spletna TV

EKIPA LOGO PRAVA

Urednica Spletne TV je mag. Tina Grošelj

Pišite nam na elektronski naslov: spletna.tv@zveza-gns.si

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je pionir na področju razvoja metod informiranja gluhih in naglušnih v njim prilagojenih tehnikah.

Spletna televizija www.gluhi.si si že od svojega nastanka leta 2007 uspešno utira pot v slovenskem medijskem prostoru. Vse informacije so našim gledalcem na voljo z znakovnim jezikom, zvokom in podnapisi.

Reprezentativna invalidska organizacija je izvajala številna izobraževanja in rezultat je, da smo na področju informativne dejavnosti izobrazili gluhe in naglušne snemalce, montažerje, napovedovalce, novinarje in številne druge poklice, ki jih osebe z okvaro sluha prej niso opravljale.

IMG_4854

 

Vsebine naših informativnih medijev ustvarjamo novinarji, ki smo razvili specializirane metode in načine sporočanja, kar je posebnost v slovenskem medijskem prostoru, saj ne objavljamo zgolj priredb, ampak skozi lastno produkcijo prikazujemo različne teme ter odkrivamo številne primere diskriminacije.

ekipca

Leta 2013 smo programsko shemo obogatili s priredbami najboljših informativnih oddaj TV SLO; Utrip, Zrcalo tedna, Tednik in Infodrom.  S tolmačem in podnapisi so gledalcem na voljo tudi Zgodbe iz Školjke za najmlajše, Konference Vlade RS inPosebna ponudba.

Screenshot_2 Screenshot_1_copy1.png Screenshot_4

Izjemna pridobitev v slovenskem medijskem prostoru je tudi spletni portal RTV 4D (http://4d.rtvslo.si/). Tukaj lahko neposredno spremljate program TV SLO na računalniku, tablici ali na pametnem telefonu. Na voljo je tudi arhiv oddaj, med njimi tudi več kot 6000 podnaslovljenih in preko 1000 oddaj z znakovnim jezikom. Našli boste tudi arhiv osrednje informativne oddaje TV SLO Dnevnik in Slovenska kronika.

Screenshot_1

Redno nas lahko spremljate tudi na enajstih lokalnih televizijah. Vidni smo na ETV, GEA TV, GTV, TV IDEA, VAŠ KANAL, ATV SIGNAL LITIJA, TV CELJE, SIP TV, VTV, TV DRAVOGRAD, TV KOPER. Spored objav naših vsebin redno objavljamo v koledarju dogodkov, zato vas vabimo, da nas spremljate.

Posebno priznanje našemu delu sta dali obe najpomembnejši organizaciji gluhih; Evropska zveza gluhih in Svetovna zveza gluhih. Avstrijska fundacija za financiranje nevladnega sektorja pa nas je razglasila za primer dobre prakse uresničevanja načel Konvencije združenih narodov o pravicah invalidov.

SOFIJA

Leto 2013 bo ostalo prelomno leto v zgodovini našega poročanja. Z olimpijskih iger gluhih v Sofiji smo prek Spletne televizije v živo prenašali vse tekme, kjer so nastopali slovenski športniki, pa tudi tekme drugih reprezentanc. Na TV SLO pa so v športnih oddajah redno objavljali naše video prispevke in članke na svojih spletnih straneh.

Spletna TV pripravlja tudi družbeno odgovorne kampanje. Javnost preko kratkih video sporočil osveščamo o potrebah gluhih, naglušnih in gluhoslepih. Pripravili smo tudi deset spotov o uporabnosti, namenu in pomembnosti tehničnih pripomočkov za osebe z okvaro sluha. Vse video vsebine smo razširili skozi številne medijske poti, med drugim so jih predvajali na Televiziji Slovenija in na avtobusih ljubljanskega potniškega prometa.

SPOT 1

SPOT 2

SPOT 3

Mnenje naših gledalcev je za nas pomembno. Veseli smo, da ste zadovoljni s programom našega spletnega medija. Posebej spodbudno za nadaljnje delo pa je vaše priznanje, da ima Spletna televizija posebno mesto v slovenskem medijskem prostoru, saj ste jo postavili na prvo mesto med mediji z informacijami, ki so za vas pomembne.

© 2014 Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije. Vse pravice pridržane.